Wednesday, 29 October 2014

Inilah Jenama Beras Yang Menghina Wanita Islam Melayu Malaysia

// // Leave a Comment
Inilah Jenama Beras Yang Menghina Wanita Islam Melayu Malaysia | Gara-gara ‘packaging’ satu jenama beras mengunakan gambar anak dara Melayu berbaju kurung, seorang pengguna menegurnya sebagai strategi pemasaran yang bijak di Twitter. Sudah pasti, otak pengguna (terutama lelaki nakal) apabila melihat tagline beras berjenama Dara Kampung ini iaitu ‘Suci, Segar dan Menyelerakan’ akan mengaitkannya dengan awek yang duduk bersimpuh kat kampit beras tu kan. 


Maklumlah, selama ini biasa nampak wajah petani atau Dato’ Jalaludin Hassan saja di kampit beras… Di bawah merupakan gambar pek beras yang berkenaana. Apa pendapat anda?


Sampaikan, seorang lelaki yang memuat naik gambar beras ini di laman sosialnya menulis kapsyen agak lucah bagi menggambarkan perasaannya bila melihat kampit beras tersebut. Tak sanggup admin nak bgtau apa yang ditulis oleh lelaki itu.

 Diharap pihak berkaitan memantau iklan-iklan lucah yang berada di pasaran termasuk iklan beras ini. Memalukan negara Islam Malaysia sahaja. - via Mynewshub.

0 comments:

Post a Comment